donderdag 17 februari 2011

Zandlopers Meeuwenpad

zondag 15 juli 2007 20:00 door draver


Zondagmorgen weer naar Schouwen, vandaag staat de eerste loop van de Meeuwenduinen op het programma, dit is een onderlinge competitie van de Zandlopers op zondagmorgen.

Deze onderlingeloop begint na 15 juli dan is het Meeuwenpad weer geopend, in het broedseizoen van 15 maart t/m 15 juli is dit pad gesloten.

Zoals gebruikelijk kan ik meerijden met Eddie verzamelen bij de school te St.Laurens, we gaan meestal met zijn drieën van Walcheren. Bij het passeren van de Stormvloedkering zag het boven de zee het al erg dreigend uit, vanuit België kwam er een flinke onweersbui opzetten hij bleef gelukkig voorlopig wel boven zee hangen, dus we zijn gewoon om 10.00 uur vertrokken van het keetje in de boswachterij van Westerschouwen naar het punt waar we meestal wat oefeningen afwerken.


Het begon al snel te regenen en donderslagen kwamen al behoorlijk in de buurt, maar besloten om niet de open duinen in te gaan, een gedeelte van de groep is naar de schuilhut gelopen, wij zijn met een groep maar in een duinvallei gaan staan, het ging behoorlijk te keer en het werd flink kouder en natter, maar we hadden geen keus dicht bij de grond en afwachten.

Na een half uur zijn we richting de schuilhut gelopen naar de rest van de groep, maar die waren inmiddels al vertrokken richting het startpunt van het Meeuwenpad. De schuilhut stond nog vol met een groep ATB rijders.

Toen we aan kwamen bij het Meeuwenpad was de eerste groep al gestart, wij zijn ook maar direct aan het pad begonnen, de stopwatch maar ingedrukt, het pad lag er zwaar bij al het natte zand bleef aan je schoenen plakken, toch nog lekker gelopen in een tijd van 14.47 min.

Daarna weer snel verder over het strand naar de overgang bij de boshut van SBS, je zou niet zeggen dat het nu vakantie tijd is, het strand was geheel verlaten heerlijk, helaas niet kunnen zwemmen want mijn chauffeur Eddie zou beslist om 11.45 uur vertrekken.

Snel omkleden in de keet en nog wat gedronken en een gevulde koek want Koos was jarig, gelukkig kon ik met een vertraging van 15 minuten nog mee rijden naar Middelburg.

Het was wel stressen vanmorgen, niet leuk en dat tijdens een looptraining.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten