vrijdag 4 februari 2011

Fiets Dwars door Walcheren en Youp

Fiets Dwars door Walcheren en Youp

vrijdag 11 mei 2007 20:42 door Draver

Donderdagavond geen training op de planning, we zijn naar Youp van 't Hek geweest in het mooie Scheldetheater in Terneuzen, in 35 minuten ben je van Middelburg in de parkeergarage van het theater, zelfs een A theater,als ze niet zo besluiteloos waren geweest in Middelburg was het nieuwe theater daar ook al in gebruik.

Het circus is weer op tournee” zegt Youp van ’t Hek, terwijl hij een huifkarretje het toneel optrekt. “Ik ben de clown, de directeur en alle dieren. Ik trek de kar al dertig jaar.” Het is een mooi, romantisch beeld waarmee zijn nieuwste voorstelling begint, dat na de pauze bovendien een verassend ander decor oplevert. En het past ook goed bij wat hij vanavond te berde brengt, want dat gaat grotendeels over alles wat hem als “vedette” zoal overkomt, al of niet verzonnen.
Schreeuwstorm is dan ook een ander soort programma dan wat hij doorgaans maakt: de buitenwereld vormt natuurlijk nog steeds een belangrijk doelwit, maar die komt voornamelijk zijn conferences binnen via verhalen over de vele ontmoetingen van een artiest op tournee.En dan, als zijn show al lijkt afgelopen, heeft hij de zaal tuk met een geniale afsluiting. Het plezier waarmee hij zijn publiek op het verkeerde been zet, is prachtig om mee te maken – ook voor niet-liefhebbers. Want Youp maakt plezier,een heerlijke avond veel gelachen.

Vandaag een vrije dag de morgen valt in het water, maar gelukkig vanmiddag komt de zon te voorschijn, maar helaas de wind blijft ook vandaag weer flink aanwezig windje 6 vanuit het westen, vandaar maar een fietstocht gemaakt dwars door Walcheren zoveel mogelijk B-wegen opgezocht om toch een beetje beschut te rijden, eerst windje tegen en dan komt de beloning vanaf de zeedijk van Westkapelle richting Domburg met windje mee even een top van 60 km/uur, tot Veere kan het gemiddelde wat omhoog gebracht worden, daarna nog een taai stuk over de Veerseweg met wind tegen, thuis toch nog 65 km op de teller.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten