zaterdag 5 februari 2011

Mussenkast

Zaterdag 12 mei 2007

Vandaag geen training, normaal plan ik een fiets training op de zaterdagmorgen, maar vanmorgen alleen maar regen en weer veel wind, vanmiddag gelukkig wat zon, dan maar besloten in de tuin te gaan werken, we hebben in het voorjaar een Mussenkast opgehangen tegen de achtergevel van onze woning, een actie van de gemeente Middelburg deze Mussenkast was met subsidie te koop in het winkeltje van de MIC/MEC in de Reigerstraat.


De Mussen stand gaat behoorlijk achteruit vooral in de nieuwe wijken, geen mogelijkheden voor de Mussen om nestplaatsen te vinden onder de geïsoleerde nieuwbouwdaken, vandaar de actie van de gemeente Middelburg, het is ons al aardig gelukt om Mussen in de tuin te krijgen we hebben regelmatig groepen van een stuk of 10 exemplaren in onze tuin, regelmatig brood strooien en wat vogelzaad in een container dan gaat het vanzelf.
Maar het is niet gelukt om Mussen in onze kast te krijgen, het verblijf werd ingepikt door een koppel Pimpelmezen, ze zijn nu zo ver dat de 5 jongen Pimpelmezen binnenkort uitvliegen.

Velen onder ons kennen wel de tjilpende Huismussen die op de zomerse terrasjes ijverig de grond en de tafeltjes afschuimen op zoek naar etensrestjes. Daarbij zijn ze helemaal niet schuw van de mensen die van de zon en een drankje zitten te genieten. Mussen staan bekend als langslapers, maar als ze eenmaal wakker zijn wordt er - vooral in maart en april - heel wat afgetjilpt en kan je het aantal mussen in je omgeving vrij gemakkelijk tellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten