maandag 7 februari 2011

AWW-Evides Wielertoertocht

zondag 10 juni 2007 12:37 door Draver
 

Zaterdag was de eerste Wielertoertocht van de waterbedrijven AWW en Evides, wij waren met onze toerclub Vrijburg als groep met 12 leden aanwezig , verder waren er nog meer collega's van Delta. Verder uitaard werknemers van AWW en Evides een mooi bont gezelschap, vooral de mooie tenues van Evides vielen behoorlijk op, de start was vanaf de waterproductielocatie te Ossendrecht van Evides.
 
 Er was een tocht uitgezet door een gedeelte van de Brabantse Wal, langs de grens van West-Brabant met Zeeland en Vlaanderen ligt een opvallend landschap: De Brabantse Wal. De hoge met bos bedekte zandgronden gaan hier over in de lager gelegen zeekleipolders. Het meest opvallend is de steilrand, een monument van aardkundige waarde. De steilrand slingert van Ossendrecht langs Hoogerheide, Woensdrecht en Bergen op Zoom tot in Steenbergen.
 
Hier dus ook gelijk een pittige korte klim opgenomen in de tocht, via mooie slinger wegen kwamen we in de Wouse Plantage als één der laatste in Nederland tot stand gebrachte landgoederen. Inmiddels is het landgoed uitgegroeid tot een prachtig natuurgebied.
 
Hier begon het helaas te regenen eerst zacht maar later was het toch nodig om de regenjacks aan te doen, voor zover aanwezig, ik had er gelukkig een meegenomen, dan koel je niet zo snel af. Hier gaat de route over een gedeelte van de Jeugdherbergroute LF50A, deze route start in Bergen op Zoom (NL) en komt na enkele kilometers aan jeugdherberg "Klavervelden". Langs de Wouwse Plantage loopt de route naar Nispen waar je de grens oversteekt.
 
In Nieuwmoer ga je terug over de grens naar Achtmaal. In Wernhout verlaat je Nederland definitief. Je fietst voorbij Loenhout, Brecht en Westmalle tot aan jeugdherberg "Gagelhof" in Zoersel. Daarna fiets je naar Viersel, waar je het Albertkanaal oversteekt en even het Netekanaal volgt.
 
Door het slechte weer waren er ook veel lekke banden tot zelfs twee maal toe een klapband, wat wijst op versleten buitenbanden, ook was er in dit gedeelte veel modder op de wegen door werkzaamheden van de boeren op hun land, doordat de groep toch wel aan de grote kant was ongeveer 80 deelnemers kreeg je achterin het harmonica effect veel versnellingen om bij de groep te kunnen blijven.
 
Gelukkig werd er besloten om met een lekke band in het busje te gaan om daar de band te repareren, ik denk dat er zeker meer dan 10 lekke banden waren.
 
Onderweg een korte stop bij een boerderij, we hadden hier al zeker 75 km gereden, ik begon al aardig honger te krijgen, gezien de bevoorrading van de voorgaande twee jaar van de Evides tocht had ik niet veel proviand meegenomen,dus hier snel een paar bananen naar binnen gewerkt en een heerlijk blikje Cola, dus we hadden weer energie om naar de volgende stop te rijden de waterzuiveringslocatie van AWW te Oelegem , voordat we hier arriveerde hadden we nog de nodige beklimmingen te bedwingen in de vorm van viaducten over de E34 en het Albertkanaal, via een mooi jaagpad kwamen we om ongeveer 14.00 uur op de locatie te Oelegem, hier stond in de kantine van deze grote waterzuivering heerlijke cake en sinaasappels gereed.
 
 
Alleen de cake was niet toerijkend, maar daar werd gelijk actie voor ondernomen , via de plaatselijke bakker werden er snel een paar dozen cake gebracht voortreffelijk, we konden weer met voldoende brandstof aan het laatste gedeelte beginnen,via het jaagpad van het Albertkanaal gingen weer richting het noorden via Schilde, Schoten, en  Brassschaat.
 
 De tocht gaat nu verder door het bosgebied van Kapellen, hier passeerden we een gebied wat geen overeenkomst had met een Vinexwijk, veel kapitale villa's heel mooi en sommige heel lelijk niet passend in dit mooie bosgebied, toch wel leuk dat onze zuiderburen dit stukje route in het parcours hadden opgenomen,via Putte reden we Nederland in via het fietspad van de provinciale weg reden we naar Ossendrecht naar de productielocatie van Evides, gelukkig was het nog steeds droog .
 
 
Op het pompstation was alles perfect geregeld zoals een mobile douche en toiletgelegenheid, dus we konden schoon aan een voortreffelijke  barbecue  beginnen met voor de liefhebbers ook een heerlijk glas bier of wijn, dankzij onze collega's van AWW en Evides hebben we een mooie rit gehad door het grensgebied van Nederland en België, voor al de voorrijders heel erg bedankt voor het veilig passeren van de vele gevaarlijke kruispunten, hopelijk tot volgend jaar. 
 
 
p.s.
 
Jammer dat er twee van onze groep  het niet riskeerde om verder te rijden tijdens het slechte weer, ze zijn vrij snel terug gereden naar Ossendrecht, jammer want het regende maar twee uur van de vijf, dus het grootste gedeelte was het droog en goed fiets weer, ontberingen en afzien horen bij het fietsen.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten