donderdag 10 februari 2011

Maratona Dles Dolomites Training 2e dag

 woensdag 4 juli 2007 21:38 door Draver
 
Maandag 25 juni heerlijk geslapen in ons appartement La Pineta te Colfosco, heel mooi uitzicht op het Sella massief en op de achterzijde op de Sassongher met een top van 2665 meter. Het is nog rustig in het dorp vorig jaar zaten we op de camping te Colfosco toen stroomde het na woensdag helemaal vol.
 
Dit jaar besloten om niet met de caravan te gaan, een hele mooie camping maar volledig uitgerust voor de wintersport, de ondergrond van deze camping zijn alleen maar kiezelstenen, en je krijgt niet veel ruimte je luifel mag je niet opzetten tijdens deze drukke periode.
 
 Dus dit jaar een appartement, is ook niet veel duurder dan de camping wel iets minder sfeer want je zit dande hele dag tussen de fiets freaks.Wat gaan we vandaag doen even overleg met Hans en Cees via de GSM zij zitten in een appartement aan de doorgaande weg naar de Gardena te Colfosco, voorstel om vandaag maar gelijk het rondje met de Giau te doen dat was even schikken, even laten bekomen en maar besloten om mee te gaan, beter het zware werk in het begin van de week.
 
Om 10 uur hadden we afgesproken om te vertrekken het was goed weer 16 graden met een heerlijk zonnetje, via Corvara langs het ijsstadion richting de Campolongo hier nog een aanrijding tussen een auto en een Edelhert daarna de afdaling naar Arabba. in het dal links naar Cernadoi in een heerlijke afdaling, dit punt is belangrijk voor mij hier moet je voor 11.30 uur zijn anders is de doortocht naar de Giau gesloten, dat is mij vorig jaar overkomen een paar minuten te laat was mijn eigen schuld te veel tijd gestoken in het pauzeren eten en drinken.
 
 
Verder naar beneden hier gaat het fout Hans en Cees zien de afslag naar de Giau niet en snellen verder naar beneden, een harde gil maar ze waren verdwenen, ik had geen zin om ze te volgen want anders werd de beklimming van de Giau alleen maar zwaarder, dus maar even wachten het duurde wat lang en maar besloten om alleen verder te gaan er reden nog 2 Nederlanders in de buurt, ik ging er van uit dat ze via Caprile wel weer naar boven zouden komen.
 
 Bij de beklimming van de Giau even gewacht tot Hans en Cees er waren, even een paar foto's gemaakt en maar besloten aan het zware karwei alleen te beginnen, inderdaad dit is het echte werk ongeveer 10 km van 9.9 % er zit totaal geen rust in deze beklimming alleen het vlakke gedeelte van een paar bruggetjes, maar niet zeuren hier zijn we voorgekomen, in eigen tempo naar boven, ongeveer 1 km voor de top kreeg ik wat last van kramp, dat is mij niet dikwijls overkomen, even wat strekken en ik kon verder naar de top van de Giau waar Hans en Cees al aan de koffie zaten.
 
 
Hier een groot glas Cola genomen om de suikers aan te vullen, en verder heerlijk naar beneden, om de laatste twee van vandaag te bedwingen, eerst de Falzerego deze loopt lekker en dan nog een zware km naar de Valparola, hierna is het nog ongeveer 20 km naar Corvara een heel mooie afdaling met goed uitzicht waar je ook zo nu en dan kan mee trappen, na La Villa nog een stukje valsplat en een korte beklimming naar Colfosco en dan naar het appartement, vandaag 88 km en ongeveer 2400 hoogte meters. 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten