zaterdag 19 februari 2011

Fietstocht Rond Veersemeer

zaterdag 21 juli 2007 21:02 door Draver

Zaterdagmorgen na de koffie en de Zeeuwse bolus, mijn fiets in orde gemaakt en de fietskleding aan, ik was van plan om een klein rondje te rijden, maar eenmaal aangekomen in de omgeving van Arnemuiden maar besloten om richting de brug van Kats te rijden en via Noord-Beveland terug,er stond vanmorgen een aardig windje 4 uit het westen dus het ging vanzelf richting de Middelplaten. Het natuurgebied bestaat uit afzonderlijke eilanden die midden in het Veerse Meer liggen.

Deze onbewoonde eilanden bestaan voor driekwart uit grasland. Natuurmonumenten laat er haflinger pony’s en koeien grazen. Deze grote grazers en afgewogen maaibeheer zorgen voor de juiste condities voor een gevarieerde plantengroei.

Een mooi stukje natuur er zaten veel Brandganzen en een Bruine Kiekendief in glijvlucht die aan het jagen was, vermoedelijk zal er in de rietkragen van het Veersemeer  wel een nest zitten, verder door naar Wolphaartsdijk en via de polder door naar de brug bij Kats verder naar Noord-Beveland.

Na de brug ben ik deze keer gelijk linksaf geslagen, het fietspad langs het Veersemeer, daarna aan de onderzijde van de dijk richting Kortgene, hier was de wind pal tegen met enige beschutting van de oude Zeedijk, binnendoor naar Geersdijk en via Stroodorp naar Kamperland om via de Schotsman en Veersegatdam Noord-Beveland weer te verlaten, bij het verlaten van de Dam bijna een aanrijding met een collega fietser die kwam in volle vaart van de Dam af, ik kon hem net ontwijken we zijn gezamenlijk via de Polredijk en Veere richting Middelburg gereden.

Thuis aangekomen even gerust en een heerlijk bad genomen, daarna nog even naar de binnenstad van Middelburg geweest om het spektakel Danc Parade te aanschouwen.De dj aan boord kiezen hun eigen muziek uit, zodat ze in de historische straten een bonte mengeling van de laatste trends op dancegebied laten horen.Het was erg druk en gezellig op de terrasjes, mede door het mooie weer.

Daarna toch maar besloten om een nieuwe hartslagmeter Suunto T6 te kopen i.p.v de Polar S725x, hij was op voorraad bij Koole Sport dus we hebben weer wat uit te zoeken en te installeren op de PC, het is al gelukt om de tijd en de datum in te stellen en de verbinding met de ontvanger voor de hartslag werkt ook al, dus morgen maar eens uit proberen in Schouwen tijdens de looptraining, morgen lopen we het Meeuwenpad opnieuw, het is vorige week letterlijk en figuurlijk in het water en onweer gevallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten