donderdag 10 februari 2011

Wandeling tijdens de fietsvakantie in de Dolomieten

donderdag 5 juli 2007 22:25 door Draver
 

Dinsdag besloten om een rustdag te nemen de rit van gisteren via de Giau zat nog behoorlijk in de benen, als afwisseling samen met mijn partner een mooie wandeling uitgezocht met vertrek vanuit ons appartement te Colfosco we hebben gekozen voor de route naar de Utia Puez op een hoogte van 2475 meter.
Bij het kerkje van Colfosco gaan we al stevig omhoog we komen langs oude schuren die tussen de nieuwe appartementen staan , zo zijn we op een pad richting de Edelweishutte,hier beginnen ook de mooie Alpenweide die nu volop in bloei staan we zien verschillende soorten Orchideeën zoals de Rietorchis en veel anderen mooie soorten bloemen en planten.
 

Rietorchis
 
We ontdekken bij een watervalletje ook een Alpenspreeuw die hier wat insecten aan het vangen is, inmiddels zitten we al op een hoogte van 1822 meter via een puinpad gaan we richting het rif, we genieten ontzettend  van de stilte en de natuur en de mooie vergezichten op de Campolongo en het Sella massief. 
 
De paden worden nu wat steiler en wat moeilijker te belopen, we hebben nog steeds geen hulpmiddelen zoals de stokken waar iedereen mee loopt, het is inmiddels 12,30 uur we krijgen wat honger heerlijk gezeten in een dal op een steen, alleen op de wereld gevoel. 
 
 
Daarna verder na de volgende hindernis ik dacht dat we na dit gedeelte al op het rif zouden zitten, maar helaas daar achter zat weer een dal met weer een behoorlijke klim naar het rif, met daar de splitsing om naar de Gardena of La Villa te lopen, we hebben besloten om hier niet verder te gaan, van hieruit had je ook een mooi gezicht op de Marmolada 3342 meter met de toppen nog in de sneeuw.
 
 
Hierna zijn we begonnen aan de afdaling naar Colfosco met onderweg nog een tussenstop in de Edelweishutte, heerlijk gezeten in de zonnestoelen op het terras, om ongeveer 16.00 uur waren we weer in Colfosco om wat boodschappen te doen, een echte rustdag is het niet geworden, maar er werden wel andere inspanningen geleverd, morgen op de fiets het Sella rondje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten