vrijdag 18 maart 2011

C64 Orchestra Abdijplein Middelburg

vrijdag 7 september 2007 9:34 door Draver
 
 
Donderdagavond toch maar naar het Abdijplein geweest een klassiek orkest speelt Commandore 64 game muziek, tenslotte is ook bij mij de computer begonnen met de Commandore 64 , ik denk half de jaren 80, ik was toch wel benieuwd ,het geheel zou begeleid worden door videoanimaties. 

De Commodore 64 staat de laatste jaren weer volop in de belangstelling, niet alleen als retro-spelcomputer maar ook als instrument in de dance-scene (denk alleen al aan het hitje van Bastian - You've got my love uit 2001). Voor de productie C64 Orchestra heeft productiehuis ON twee van de beroemdste C64-componisten uit de jaren '80 benaderd: Rob Hubbard en Jeroen Tel.

Met het Commodore 64 (C64) Orchestra is een lang gekoesterde droom van deze componisten uitgekomen. De muziek die zij in de jaren tachtig componeerden voor de razend populaire C64 games is nu te horen zonder de beperkingen van de microchip.

Twaalf leden van het Ricciotti ensemble hebben onder leiding van dirigent Bas Wiegers en onder toeziend oog van de twee componisten deze uitdaging aangenomen. Twaalf leden van het Amsterdamse Ricciotti Ensemble brengen onder leiding van dirigent Bas Wiegers dé gamemuziek van de jaren 80 live op het podium. Dit optreden van het C64 Orchestra wordt begeleidt door de speciaal gemaakte videoanimaties van the C-men, gebaseerd op de originele computerbeelden van de bij de nummers horende spellen.

De nummers die werden uitgevoerd door het Ricciotti Ensemble zijn:
Rob Hubbard: Delta, Commando,Monty on the Run, One Man And His Droid, the Master of Magic en International Karate.

Jeroen Tel: Cybernoid II, Hawkeye, Myth en Supremacy.   Toch ook genoten van deze klassieke avond, ook de videoanimaties brengen weer heel wat herinneringen op uit dat tijdperk van spelletje.

http://www.youtube.com/watch?v=-poagc6c7qQ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten