maandag 28 maart 2011

Zita Swoon - Onnavolgbaar op het Abdijplein

zondag 9 september 2007 20:31 door draver
 
De laatste avond van het Zeeland Nazomer Festival op het Abdijplein staat Zita Swoon op het programma, met een verassende opstelling op een podium wat midden op het plein staat, heel sfeervol je kan de groep van alle zijde zien en bewonderen, een heel goede opkomst van het publiek.

Zita Swoon optredens zijn altijd meer dan "gewoon" concerten.
De groep lijkt te zweven boven een vruchtbaar landschap, waar platen, films, visuele kunsten, theater, dans en literaire zaken groeien en bloeien.


Vooral door de hypnotiserende verschijning van podiumdier Stef Kamil Carlens (ex dEUS), die op het album BIG CITY twee van zijn persoonlijke helden eert (Bob Dylan en Morphine's Mark Sandman - zoals hij eerder al Jeff Buckley met Song For A Dead Singer van een prachtig standbeeld voorzag) worden optredens bijna trips, waarin we als toeschouwer worden meegenomen naar de meest veelzijdige muzikale en theatrale uitersten!

Een heel gevarieerd repertoire zoals de drie Franstalige songs en bluesnummers met mooie pianolijnen Maar overall zijn eigenlijk alle songs subtiel, gebalanceerd, swingend, sprankelend en eigen. We horen ook nog Frans in het sensuele Humble en op L'Opaque Paradis, het orgelpunt van ‘Big City'. Het nummer wordt telkens opnieuw op gang getrokken, en Eva en Kapinga tillen het met hun engelenzang naar ongekende hoogtes.

Er waren momenten op het Abdijplein dat je een speld kon horen vallen, in delen van hun stille nummers. Verder ben ik de meeste titels die hij speelde nagenoeg vergeten, een kan ik mij ook nog herinneren het nummer Jintro and the Great Luna wat zeer akoestisch was,om 22.30 uur gaf hij aan dat ze nog 15 minuten mochten spelen maar de toegift duurde tot over 23.00 uur,verder was het een geweldige afsluiting van het Festival.

In combinatie met de sprookjesachtige omgeving van het Abdijplein is dit optreden een happening van de eerste orde geworden en een van de hoogte punten. Er was weer veel kwaliteit op het Zeeland Nazomer Festival, ga zo door met de programmering.




 

2 opmerkingen: