zaterdag 15 januari 2011

Tsavo East National Park Kenya

dinsdag 11 januari 2011 11:03 door draver

Tijdens ons verblijf in het resort Sun ’n Sand Beach ontkom je niet aan een safari in een van de Nationale parken van Kenia, daar mijn zoon al vier maanden in Kilifi is voor zijn stage heeft hij een safari geregeld van twee dagen naar Tsavo East National Park.
 
Om zeven uur in de morgen worden we opgehaald bij ons hotel we delen de bus met drie Polen, we zijn met zijn zessen en allen hebben een plaats bij het raam, airco kunnen we zelf regelen d.m.v. de ramen open of dicht. We rijden via de drukke weg die vol ligt met verkeersdrempels naar het centrum van Mombasa waar onze gids James eerst de tickets moet kopen voor toegang tot het National park.
 
Het is nu nog ongeveer twee uur rijden over de hoofdweg dwars door het Tsavo Nationaal Park richting Nairobi, het is hier erg druk met vrachtwagens met containers die uit de havenstad komen richting het binnenland van Kenia en naar Rwanda en Oeganda.
 
Onderweg nog een gebruikelijke stop bij een handwerkshop waar we nog even wat kunnen drinken voordat we verder rijden naar de ingang Buchuma Gate van het Tsavo East National Park. We worden gelijk verrast door een gids van het park die heel vriendelijk het dak open maakt van onze safari bus voordat ik het weet wordt er een safarihoed op mijn hoofd gezet of ik maar even 1000 Kes wilde betalen, we moesten met dit vertoon reclame maken voor het park.
 
Eenmaal in het park valt het gelijk op de rode aarde een fascinerend gezicht, het park bestaat hoofdzakelijk uit vlakke open savannes zonder dichte vegetatie. De Max snelheid in het park is 30 km/uur maar soms heb ik het idee dat ik in de Parijs Dakar ben terecht gekomen, er wordt met grote snelheid over de zandwegen gereden naar de plaatsen waar het grote wild te zien is.
 
Als vogelaar merk ik al snel dat ik deze twee dagen niet aan mijn trekken zal komen dat kleine spul telt hier niet mee. Al vrij snel zien we eerste Bavianen, Zebra’s en Giraffes we nemen de tijd om de dieren rustig te observeren in de rit verder naar onze lodge VOI wildlife waar we de lunch gebruiken komen we een indrukwekkende groep rode Olifanten tegen, dit park heeft de grootste Olifanten populatie van Kenia.
 
Na de lunch in de lodge VOI maken we nog een rit door het park aan deze zijde is het landschap veel gevarieerder tussen de bergen het is hier geweldig, hier worden we op onze wenken bediend de eerste Leeuw heeft zich aangediend via het communicatie systeem in het park houden de gidsen elkaar op de hoogte. Er wordt weer verschrikkelijk hard gereden het is soms stof happen in het busje, aan het aantal safaribusjes te zien zijn we op de plaats waar we deze namiddag de eerste Leeuw ontmoeten.
 
We rijden daarna rustig terug door het mooie landschap waar we in de verte genieten van de donkere wolken aan de horizon waar overvloedig regen uitvalt het echte safari gevoel.
 
 
 
Zonsopkomst Indische Oceaan 06.15 uur
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Je bent niet alleen op safari
 
 
 
 
 
 
VOI lodge